Professional Work

Tufts Library
Weymouth, Mass. (2016-2017)
Johnson Roberts Associates, Inc.
Role: Project Manager
Additional Credits: J. Stewart Roberts, Principal-in-Charge; Patrick Serr, Renderings

This conceptual design of a new main library for a town in metro-Boston was completed for entry into a state grant program. The design is driven by the site constraints and program. The result is comprised formally of two primary bars, each parallel to the adjacent streets, as well as a lower portion fronting an amphitheater and park in the rear. The angles of the lower portion are derived from the angles of the two primary bars, skewed to face the amphitheater and provide the required sight lines on the interior. Important building elements and interior spaces are expressed on the exterior by extrusion from and recesses into the primary massing. These moments are further accented by red rainscreen panels, offsetting the more neutral primary paneling.

EZ-Pass Service Center
Boston, Mass. (2014-2016)
Johnson Roberts Associates, Inc.
Role: Designer/Job Captain
Additional Credits: Jeffrey R. Davis, Principal-in-Charge

The E-ZPass Service Center consists of a new, universally accessible home for the Boston E-ZPass Service Center, and exterior and site renovation to an Eisenhower-era Massachusetts DOT facility.

The Service Center is housed in a formerly underused garage bay, and provides an improved environment for patrons and workers. The design maximizes the limited available space to greatly increase the number of workstations, waiting area, and back-of-house work areas.

The design includes bold signage to increase visibility from nearby highways. This consists of a brightly colored signage bar that wraps from the exterior canopy structure into the interior space, where it becomes a signage and lighting element, unifying the space and signifying the Service Center entrance.

New House on an Ocean Bluff
Massachusetts (2011-2014)
Adolfo Perez Architect
Role: Project Manager
Additional Credits: Adolfo Perez, Principal

This project for a new house, designed by Adolfo Perez, replaced an aging and awkwardly configured structure on a bluff overlooking the ocean. My role as project manager included detailed involvement in all phases of design, documentation and construction. In this capacity, I produced the entire set of drawings, comprised of over 40 different sheets; participated throughout in the design process; coordinated with consultants, including structural, mechanical, lighting and electrical; revised and corrected shop drawings, including those for the extensive steel structure; and oversaw construction. These drawings represent a small portion of those I worked on, ranging from presentation renderings to detailed construction drawings.

New House in a Clearing
New Hampshire (2010)
Adolfo Perez Architect
Role: Project Manager
Additional Credits: Adolfo Perez, Principal

For this project, designed by Adolfo Perez, I produced presentation drawings and models for several different schematic design iterations; conducted extensive material and code research; and began construction documentation. Unfortunately, the project was never built.

Fireplace  for a Hilltop House
Greater Boston, Mass. (2011)
Adolfo Perez Architect
Role: Assistant
Additional Credits: Adolfo Perez, Principal

My responsibilities on this portion of the project, designed by Adolfo Perez, included assisting in the design and layout of a complex, multi-layered fireplace enclosure, as well as all the related drawings and coordination. As can be seen in the exploded axon drawing, the enclosure is made of a steel tube structure on which are mounted LED lighting panels, which backlight translucent stone panels. The stone panels are held in place by a blackened steel substructure, which also serves as a finish frame for the stone panels. To maintain and replace the lights, the stone panels are removable and held in place by blackened steel stops attached to the frame.

Renovation of a Traditional House
Greater Boston, Mass. (2009-2010)
Adolfo Perez Architect
Role: Project Manager
Additional Credits: Adolfo Perez, Principal

This renovation of an early 20th-century house included updating the kitchen, bathrooms and other rooms, as well as completely updating the mechanical systems throughout the house. My role as project manager, working under Adolfo Perez, included detailed involvement in all phases of design, documentation and construction. In this capacity, I produced the entire set of drawings; participated throughout in the design process; coordinated with consultants, including structural, mechanical, lighting and electrical; revised and corrected shop drawings; coordinated material selection and specifications; and oversaw construction, working closely with the general contractor and several subcontractors. Interestingly, research I conducted toward the end of the process revealed the original building’s unusual structural system to be one of only 240 structures ever built using Buckminster Fuller’s early Stockade Building System.